Založ si blog

Hoppa, zippa, trippa Slovensko

Práve sa nachádzame vo Whistleri,v skutočnom srdci Olympiády. Je to tu super. Hotel máme kúsok od miesta, kde hráme, takže vzdialenosti, ktoré sme museli prekonávať vo Vancouvri (15 – 35 km, Whistler 128 km) sú nám smiešne, ak ich porovnáme s piatimi minútami peši.

Prvý deň krásne počasie a veľa, veľa divákov. Úžasný je každý pohľad do hľadiska. Väčšinou kanadské vlajky a oblečenie, ale Japonci, Švédi, Suomi, Česi, Rusi, Američania, Nóri, Švajčiari a Slováci!!!

Došiel za nami po predstavení (v ten deň sme ich hrali 4!) jeden haluzár asi 40-ročný chalan a povedal nám, že tu býva 11 rokov a robí horskú službu vo Whistleri, či sa nechceme polyžovať, že by nám to vybavil…

Absolútna náhoda? Slováci sú všade. Chodia za nami, tešia sa z toho, že tu je nejaký slovenský duch a my všetci dúfame, že to nie je len kvôli národnosti, ale aj kvôli tomu, že sa nám ich podarilo rozosmiať. Veľa vysmiatych tvárí… to je pre nás… to poteší.

Keďže náš The Magical Theatrical Vending Machine (= Zázračný divadelný automat) stojí hneď vedľa živého vysielacieho štúdia CTV, čo je celonárodná kanadská televízia, zajtra na ich poziadanie o ôsmej ráno točíme zábery z nášho predstavenia. Je to síce také kanadské teleráno, ale však za ten fór to stojí – hrať pre krajinu, ktorá usporiadava olympijské hry a po dnešnom víťazstve nad Švédskom s ňou aj hráme hokej.

To je perfektné!!! My máme totiž v našom hracom automate aj disciplínu HOCKEY, a v nej sa odohráva zápas medzi Kanadou a Slovenskom. Od zajtra je tá naša etuda reálna!

Neprezradím radšej, ako to dopadne v podaní Teatra Tatra. Nechajte sa príjemne prekvapiť, lebo len čo to dohráme tu, vraciame sa domov.

Vsetkým, čo nám držia palce, ďakujeme! Najmä všetkym čo sú chalani, predovšetkým emku a Miezgu a Patresa Minara srdečne pozdravujeme.

Robko Jakab a Lukáš Latináčik, Teatro Tatro

Rozlúčkový pozdrav z Vancouveru

01.03.2010

Dnes sme hrali posledne predstavenie. Pred slovenskym reprezentacnym domom. Olympiada konci, konci aj slovensky dom, konci aj nase turne. Stretli sme sa tu vsetci. Sportovci, organizatori, aj herci… Pysne sme sa fotili s nasimi hokejistami, aj ked neziskali bronz tak ako sme vsetci dufali, a oni sa fotili s nami: Oni hrali krasny hokej, plny emocii, a my sme hrali divadlo, tiez plne [...]

Fotky z kúpania sa v oceáne (pozor nahota!) a Teatro Tatro kamerami turistov

26.02.2010

Konečne sa podarilo poslať na blog zopár fotiek. Pokúsime sa ešte niečo napísať, ale máme toľko roboty, že nestíhame. Zajtra hráme v umeleckej štvrti Granwill.

Dobré ráno alebo dobrý večer?

16.02.2010

Tak, a takto to už ide 11 dní, odkedy sme pristáli na letisku vo Vancouveri. Všetci (so mnou na čele) plní očakávaní a zvedavosti, čo na nás čaká v ďalekej severnej Amerike, 8000 km ďaleko od žien, lások, detí, rodičov a priateľov. Let bol nádherný. Možno je to pre niekoho samozrejmosť,ale pre mňa to bol obrovský zážitok. Už len preto, že to bol moj prvý [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

teatrotatro

Zázračný divadelný automat vo Vancouvri

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 31266x
Priemerná čítanosť článkov: 3908x

Autor blogu

Kategórie